NAJNOVI NASLOVI:


Dijasporata denes

Христијан со еден настап на фестивал

Досега има настапено на еден фестивал. Христијан Стојоски на охридски фестивал ја освоил наградата за најдобар дебитант.

MЛАДИТЕ МАКЕДОНЦИ ВО ГРЦИЈА СЕ ПОВЕЌЕ ЈА НЕГУВААТ МАКЕДОНСКАТА ПЕСНА И ОРА. СЕКОЈА ЧЕСТ! ОВА МОРА ДА СЕ ВИДИ! (ВИДЕО)

Нашинците во Грција со векови наназад ги негувале традицијата и обичаите. И кога биле угнетувани, прогонувани, убивани и им било забрането да говорат на својот мајчин јазик, тие со крајни напори успев...

Цело Лескоц го тужи овај свекор,кој ја направи најскапата свадба!

Вол од 200 килограми, на друг ражен јагниња, столици украсени како во хотел со пет ѕвезди, луксуз, и песни и ора и чочек.

Свечено и масовно одбележан патрониот празник на Охридското друштво

Едно од најактивните роднокрајни друштва во Мелбурн, во државата Викторија, Охридското социјално друштво „Св. Наум Охридски Чудотворец“, многу свечено, масовно и достоинствено го одбележа дено...

ЕДНО ЕКСПЕРТСКО ОБЈАСНУВАЊЕ ЗА ЗЕМЈОТРЕСИТЕ ВО ОХРИД: м-р Ивица Милевски со научно објаснување за причината за земјотресите во Охрид и охр

Изминатите 15-тина дена, охридското подрачје е зафатено со серија на слаби до умерени земјотреси, чиј вкупен број достигна над 1000. Причината за нивната појава е акумулираната сеизмичка енергија долж...

 • Христијан со еден настап на фестивал

  Понеделник, 18 Септември 2017 17:46
 • MЛАДИТЕ МАКЕДОНЦИ ВО ГРЦИЈА СЕ ПОВЕЌЕ ЈА НЕГУВААТ МАКЕДОНСКАТА ПЕСНА И ОРА. СЕКОЈА ЧЕСТ! ОВА МОРА ДА СЕ ВИДИ! (ВИДЕО)

  Петок, 01 Септември 2017 18:34
 • Цело Лескоц го тужи овај свекор,кој ја направи најскапата свадба!

  Четврток, 24 Август 2017 00:38
 • Свечено и масовно одбележан патрониот празник на Охридското друштво

  Среда, 12 Јули 2017 07:12
 • ЕДНО ЕКСПЕРТСКО ОБЈАСНУВАЊЕ ЗА ЗЕМЈОТРЕСИТЕ ВО ОХРИД: м-р Ивица Милевски со научно објаснување за причината за земјотресите во Охрид и охр

  Четврток, 06 Јули 2017 23:41
Sydney - Sidnej
Perth - Pert
Skopje