NAJNOVI NASLOVI:

Dijasporata denes
Проф. Далибор Јовановски: Како Грција ја присвои Античка Македонија
Недела, 25 Февруари 2018 17:43   

Од окупатор до национален мит – Античка Македонија во почетоците на современата грчка држава, на оваа тема во својата најнова колумна пишува еден од најдобрите познавачи на историските и актуелни односи меѓу Македонија и Грција.

Повеќе...
 
ЗОШТО БУГАРИТЕ ГО ЗАБРАНИЛЕ ОВА СВЕДОШТВО: Единствен примерок од весник од 1938-та кој Бугарите го забраниле, целосно посветен на Гоце Делчев
Недела, 25 Февруари 2018 15:53   

Што пишува во весникот што требало да биде објавен по повод 35-годишнината од смртта на Гоце Делчев и Илинденското востание и зошто тој бил забранет од бугарската цензура?

Повеќе...
 
ВО НОВ ЗЕЛАНД ПАДНА СНЕГ СРЕД ЛЕТО
Петок, 23 Февруари 2018 02:21   

Снегот оваа година изненади жители на многу места на кои оваа појава не е вообичаена. Откако забеле песокот во Сахара, снегот ги изненади и Новозеланѓаните и тоа на сред лето.

Повеќе...
 
Ово а најубавата фолк песна и најубавиот спот во оваа 2018
Петок, 23 Февруари 2018 01:34   

Погледнетего новиот спот на Татијана Стафановска з апесната "Си одам"

Повеќе...
 
На 3 и 4 март закажани 15 протести ширум светот во одбрана на македонскиот идентитет
Среда, 21 Февруари 2018 00:40   

Граѓанското движење #НиеСмеМакедонија организира свестки протест на 15 локации во светот речиси истовремено во одбрана на правото на самоопределување и заштита

на македонскиот идентитет. Протестите ќе се одржат на 3 и 4 март под мотото #ДостаБеше.

Повеќе...
 


Страница 1 од 18