NAJNOVI NASLOVI:

Лина Ѓорчевска падна за четири места на најновата ВТА-листа
Понеделник, 06 Февруари 2017 19:25   

Најдобрата македонска тенисерка, Лина Ѓорческа забележа мал пад на најновата ВТА-листа.


Што се однесува до ТОП-10 тенисерките, нема промени. Лидер е Серена Вилијамс со 7.780 поени, а меѓу најдобрите 20 има само една промена – Елена Веснина скокна на 15

место, Тимеа Башчински падна едно место подолу.


Ѓорческа претходниот пад се наоѓаше на 192 место со вкупно 284 поени, но на најновиот ранкинг, Македонката се наоѓа на 196 место. Втората македонска претставничка на

ВТА-листата, Магдалена Стоилковска е на 1.237 место.