NAJNOVI NASLOVI:

Анета и групата Чардак со успешни настапи на турнејата во Авсстралија
Понеделник, 12 Јуни 2017 16:26   

Изминатиов викенд групата Чардак и Анета Наковска имаа успешни настапи пред нашинците во Австралија.

Тие одржаа два концерти пред преполни сали во градовите Перт и Сиднеј. Следни нивни настапи се предвидени во Мелбурн за нааредниот викенд.


Инаку Анета и групата Чардак зад себе имаат богат репертоар на песни како и заеднички проекти. Групата Чардак е препознатлива по тоа што негува посебен мелос,

карактеристичен и  специфичен за македонскиот фолклор.