NAJNOVI NASLOVI:

ОСТРОВОТ НА СМРТТА: Од ова место никој никогаш не се вратил жив (ВИДЕО)
Петок, 10 Ноември 2017 22:15   

Еден остров во Индискиот океан невозможно е да се посети, ниту да се истражи, затоа што членовите на домородското племе кое живеат таму  се спремни да ги убијат сите кои ќе му се

приближат. Островот Северен Сантинел се наоѓа недалеку од брегот на Индија и Тајланд, а го населува едно од најстарите племиња на планетата, кое потикнува од каменото доба.


Неколку рибари, кои во 2006 премногу му се приближиле на островот наводно се фатени и потоа заклани. Меѓутоа, тие не се единствени жртви.


Се верува дека домородците живеат на островот повеќе од 60.000 години. Современите проценки за нивната бројност се движат помеѓу 50 и 400 луѓе.


Според новодните досега непознати информации, племето се уште нема откриено оган.


Припадниците на племето, тогаш хеликоптер кој на островот носел храна и пакети за прва помош го мавале го копја и стрели.


Дури и обидите за приближување на племето од хуманитарни причини завршувале лошо. Еден таков се случи при обидот да се пружи помош после цунамито во 2004 година.Оружјето со кое се справуваат со неповиканите гости, го изработуваат рачно, од метал кој го собираат од остатоци од бродови.