NAJNOVI NASLOVI:

Наум Петрески после 10 години повторно во Австралија
Вторник, 30 Јануари 2018 17:19   

Живата леѓенда на народната и новокомпираната музика Наум Петрески после 10 години оди на голема турнеја во АвстралијаОвој пат наум е подржуван од една од

најпопуларните пејачки Зуица Лазова,моментално најактуелниот клавијатурист Илија Тота кој на поголемите настани ги придржува исклучиво најдобрите Македонски пејачи,и

еден од најдобрите виолинисти во Македонија Џевад Рамадановски од групата Чардак.

Оваа е таа одбрана екипа што во Мај и Јуни ке има концерти ширум Австралија,иако е рано дел од концертите се скоро распродадени .Организатори на овие концерти е

Охридското социално друштво Св.Наум Охридски Малбурн,како што не информираа организаторите веќе се бара карта повеќе,но велат доколку има потреба ке има и дупли

концерти,засега побарувачката е подобра од очекуваното.Наум Петрески овајпат оди со ново цд и нови хитови Оди sвездо,Не си одиме дома рано,Наум ке ја подсети публиката

со неговите евергрини,Наум и деспина,Лазаро поле,Наде,Има ли песна, и уште многу друѓи хитови.Освен ова концертите овојпат ке бидат снимени и прикажани од екипа од

ИНТВ ,и ке бидат прикажани освен на ИНТВ и на уште неколку телевизии низ Македонија,а познатиот Охридски бал ке се емитува во живо на ИНТВ и Фолк клуб тв ,гледачите ке

имаат мозност овај голем настан да го гледаат во Америка,Канада ,Европа и Австралија .