NAJNOVI NASLOVI:

(видео) Прав Македонец ќе заплаче на оваа песна!
Недела, 18 Февруари 2018 15:47   

Влатко Миладоноски од Кичево на Гоце Фест 2018 освои прва награда од Публика со неговата композиција „Велат не нема“, како и уште две награди, за сценски настап и

специјална награда од Здружението на деца бегалци од Егејскиот дел на Македонија.Влатко Миладоноски од Кичево на Гоце Фест 2018 освои прва награда од Публика со неговата композиција „Велат не нема“, како и уште две награди, за сценски настап и

специјална награда од Здружението на деца бегалци од Егејскиот дел на Македонија.

Автори на песната се Златко Миладиноски-аранжман, Тоде Новачески-музика а текстот е на Крсте Наумоски-Мечкар. Сценскиот настап на Влатко, синоќа беше

пропратен од страна на фолклорното студио Блажевски.

ИН продукција направи видео запис за оваа песна, на самиот настан на одржувањето на фестивалот. Во продолжение проследете го видеото и слушнете ја песната

која буквално ќе го наежи секој еден македонец со силната порака која ја

пренесува Влатко во песната.


Последно освежено ( Недела, 18 Февруари 2018 15:55 )