NAJNOVI NASLOVI:

kultura
Снеже Радическа го промовираше својот трет видеозапис!
Недела, 11 Февруари 2018 16:13   


ТЕТОВЧАНКАТА СНЕЖЕ РАДИЧЕВСКА СО СПОТОТ ЗА ТЕМАТА „ НА СРЕД СЕЛО, ЧЕШМА ШАРЕНА“, ГО НАЈАВУВА ПРВИОТ СОЛИСТИЧКИ АЛБУМ!

Повеќе...
 
Петок, 09 Февруари 2018 00:41   

Јас се викам Тунговска (Тунгуска?) Ленче. Инвалид сам 100%, без очи. Иначе сам од Солун.

Повеќе... Последно освежено ( Петок, 09 Февруари 2018 00:51 )
 
Наум Петрески после 10 години повторно во Австралија
Вторник, 30 Јануари 2018 17:19   

Живата леѓенда на народната и новокомпираната музика Наум Петрески после 10 години оди на голема турнеја во АвстралијаОвој пат наум е подржуван од една од

најпопуларните пејачки Зуица Лазова,моментално најактуелниот клавијатурист Илија Тота кој на поголемите настани ги придржува исклучиво најдобрите Македонски пејачи,и

еден од најдобрите виолинисти во Македонија Џевад Рамадановски од групата Чардак.

Повеќе...
 
Декларација #НиеСмеМакедонија Доста беше / Declaration #WeAreMacedonia Enough is Enough
Среда, 17 Јануари 2018 21:49   

Македонска Декларација

Macedonian Declaration

Ние, Македонците од Дијаспората и Македонци ширум светот внатре и надвор од Македонија, го известуваме Македонскиот народ во матичната татковина,

Република Македонија, дека во недела, 14ти Јануари, 2018 година, пред Амбасадата на Република Македонија во САД, протестиравме против Владата на

Република Македонија и пратениците на Собранието на Република Македонија, и ги известуваме дека дијаспората започнува масовно движење на

Македонците во светот, #НиеСмеМакедонија, со единствена цел зачувување на засебноста на Македонецот како рамноправен и почитуван член во

светското семејство, без нарушување на македонскиот иденитет, јазик и култура, и унитарноста на државата.

Повеќе... Последно освежено ( Среда, 17 Јануари 2018 21:56 )
 
Македонија е земја на иселеници: 30 милиони Македонци живеат надор од својата татковина!
Среда, 17 Јануари 2018 19:20   

Македонија е една од земјите не само во регионот ,туку и во Европа која типично иселеничка земја.

Повеќе...
 


Страница 4 од 15