NAJNOVI NASLOVI:


kultura
Македонскиот јазик во книгата на Тезеј Амброџио Албонесе од 1539 година
Вторник, 14 Март 2017 12:37   

Како и во сите науки, така и во историјата сите дискусии треба да се водат аргументирано и со факти. А кога биле во прашање дискусиите за македонскиот национален континуитет, неговите

негатори секогаш ја наметнувале тезата дека не постојат средновековни докази за постоењето на Македонците како нација или пак за постоењето на посебен Македонски јазик. Но, ваквите

тврдења пополека почнуваат да паѓаат во вода со откритието на неколку книги во кои јасно е наведено нивното постоење. Една таква книга е и тема на денешната гостинска статија на мојот

драг колега Кузман Мато.

Повеќе...
 
Наум Петрески сними два видео записи со ИН тв
Сабота, 18 Февруари 2017 21:37   

Посебно пофални зборови упатува фолк легендата на македонската музика Наум Петрески за соработката со екипата на Интв. Имено, изминативе неколку денови на две

локации се снимаа два видео записи од најновото ЦД на Наум. Првиот видео запис беше снимен во родната Струга на Наум а вториот во Скопје.

Повеќе...
 
Дали го слушнавте најновит хит на Елена велевска? ВИДЕО
Петок, 10 Февруари 2017 23:56   

Премиерно во Охрид во нашата ИН телевизија, песната која ќе ве расплаче, носи наслов “Една е мајка” а е најновото остварување на еминетната Елена Велевска.

Повеќе... Последно освежено ( Сабота, 11 Февруари 2017 00:04 )
 
Лина Ѓорчевска падна за четири места на најновата ВТА-листа
Понеделник, 06 Февруари 2017 19:25   

Најдобрата македонска тенисерка, Лина Ѓорческа забележа мал пад на најновата ВТА-листа.

Повеќе...
 
Одбележување 145 години од раѓањето на Гоце Делчев
Сабота, 04 Февруари 2017 20:30   


Со повеќе активности денеска се одбележува 145-годишнината од раѓањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев.

Повеќе...
 


Страница 5 од 9