NAJNOVI NASLOVI:


kultura
MЛАДИТЕ МАКЕДОНЦИ ВО ГРЦИЈА СЕ ПОВЕЌЕ ЈА НЕГУВААТ МАКЕДОНСКАТА ПЕСНА И ОРА. СЕКОЈА ЧЕСТ! ОВА МОРА ДА СЕ ВИДИ! (ВИДЕО)
Петок, 01 Септември 2017 18:34   

Нашинците во Грција со векови наназад ги негувале традицијата и обичаите. И кога биле угнетувани, прогонувани, убивани и им било забрането да говорат на својот мајчин јазик, тие со крајни

напори успевале да го пренесат македонскиот дух на идните генерации.

Повеќе...
 
Свечено и масовно одбележан патрониот празник на Охридското друштво
Среда, 12 Јули 2017 07:12   

Едно од најактивните роднокрајни друштва во Мелбурн, во државата Викторија, Охридското социјално друштво „Св. Наум Охридски Чудотворец“, многу свечено, масовно и достоинствено го одбележа денот на својот патрон, и познатиот духовен македонски празник.

Повеќе...
 
Четврток, 06 Јули 2017 23:41   

Изминатите 15-тина дена, охридското подрачје е зафатено со серија на слаби до умерени земјотреси, чиј вкупен број достигна над 1000. Причината за нивната појава е акумулираната сеизмичка

енергија долж раседите покрај северната страна на планината Галичица, особено на нивниот пресек.

Повеќе...
 
Групата Пелагониски мерак сними три видео записи
Среда, 05 Јули 2017 17:31   

Песните “Печалбарска желба”, “Доста беше ергенување” и “Еј љубов проклета” од групата Пелагониски мерак си добија видео записи. Снимањето се одвиваше на повеќе локации во Прилеп, а видеата ги изработи ИН Продукција.

Повеќе... Последно освежено ( Четврток, 06 Јули 2017 23:14 )
 
Со два концертни настани ќе го промовира новиот албум
Среда, 05 Јули 2017 16:27   


Благоја Грујовски ова лето ќе го промовира својот нов албум под наслов “Моја река” со два концертни настани од кои едниот ќе биде во преубавиот амбиент на “Европа Гарден” во непосредна


Повеќе... Последно освежено ( Среда, 05 Јули 2017 18:44 )
 


Страница 2 од 9