NAJNOVI NASLOVI:

ПОЧНУВА ВОЈНА: Наоружани Албанци повторно влегуваат од Косово во Македонија
Сабота, 27 Мај 2017 15:37   

Албански терористи повторно влегуваат од Косово и Метохија во Македонија, за сега нема информации дали има вооружени престрелки со полицијата, но полицијата е веќе на терен и се

поставени блокади во селата Слупчане, Матејче и Арачиново.


Се слуша пукање близу Куманово, а хеликоптери го надлетуваат теренот. Полицијата за медиумите потврдува дека имало акција во селата со мнозинство албанска националност, но дека

станува збор за „Редовни активности“. Според последната информација до која дојде Pravda.rs, блокирани се скоро сите села долж македонско-српската граница.


„Сите полициски станици имаат зголемена стража! Најтешко е во полициската станица Бит Пазар! Оваа станица е под дополнителна заштита“ – изјави Бранислав Живковиќ дописник за

Pravda.rs во Македонија.


Касарната во Куманово е полна со полиција и дополнителни воени единици. Од границата со србија и Косово до Скопје се е блокирано со полиција.