NAJNOVI NASLOVI:

Започна Движењето “Ние Сме Македонија” со Протест, 17 Јануари 2018 година, организирано од повеќе Македонскaта дијаспората.
Четврток, 18 Јануари 2018 01:56   


Македонски граѓани од Њу Џерси, одржаа едночасовен мирен протест пред Обединетите Нации во Њу Јорк, 17 Јануари 2018 година, организирано од

Македонскaта дијаспората на Метo Кoлocки,Горан Митевски, Нестор, беа организаторите.


Македонски граѓани од Њу Џерси, одржаа едночасовен мирен протест пред Обединетите Нации во Њу Јорк, 17 Јануари 2018 година, организирано од Македонскaта дијаспората на Метo Кoлocки, Горан Митевски, Нестор, беа организаторите.


Mнoгу спонзори Иншурокс Игор Секулоски и други Македоци се пигрижија за овој прв протест да излезат во снег и ниски температури, за добрата цел на Македонија.


Протестот започна со интонирање на Македонската химна, jа искажаа својата загриженост за политичките настани во матичната татковина, Република Македонија. Посебен акцент се стави на тековните разговори околу спорот за името со Грција, изгласаниот против уставен и крајно загри ,жувачки закон за јазици и разнебитувањето на унитарноста и сувереноста на Република Македонија.


На Амбасадорот на Република Македонија во САД, Васко Наумовски, му беше предадена Декларација.


Движењето “Ние сме Македонија,” ги повикува сите Македонци во светот и матичната држава, организирани преку македонски здруженија и организации во светот, да се приклучат на ова движење и да дадат подршка за декларацијата.


Повик до Македонската Дијаспора

"Македонци, повикуваме да се вклучите и присуствувате на мирните протести што ги организира движењето Ние Сме Македонија.


foto credit 


Последно освежено ( Четврток, 18 Јануари 2018 14:27 )