NAJNOVI NASLOVI:

Вујкото на Ахмети пак се заканува со војна
Сабота, 17 Февруари 2018 19:55   

Фазли Велиу, екс идеолог на ОНА вели дека не сака војна но зборува за таква можност и се заканува дека Албанците во државната администрација нема да ги почитуваат македонските закони и устав туку ќе се одзват на повиците на своите сонародници ако има конфликт.


На годишнината (17 години од почетокот на војната во Танушевци на 16.02.2001), што во Скопје си ја одбележа ОНА/УЧК по повод на првите нивните жртви во селото, се оддржа меморијална конференција на која се обратија и други команданти. Присутните им изразија почит на нивните загинати членови во 2001.
-Ние не сакаме да се бориме со оружје, се боревме кога требаше и ја победивме Србија и нејзините сојузници, но нека се знае дека момчињата кои се во Владата, Парламентот, полицијата и војската, ако треба ќе ја соблечат облеката и ќе дојдат на страната на луѓето, порача денеска некогашниот водач на УЧК, и вујко на Али Ахмети, Фазли Велиу.

Последно освежено ( Сабота, 17 Февруари 2018 20:32 )