NAJNOVI NASLOVI:

На 3 и 4 март закажани 15 протести ширум светот во одбрана на македонскиот идентитет
Среда, 21 Февруари 2018 00:40   

Граѓанското движење #НиеСмеМакедонија организира свестки протест на 15 локации во светот речиси истовремено во одбрана на правото на самоопределување и заштита

на македонскиот идентитет. Протестите ќе се одржат на 3 и 4 март под мотото #ДостаБеше.


Светскиот протест ќе започне на 3 март во Вашингтон и Малме, Шведска, ќе продолжи на 4ти Март во Мелбурн, Перт, Сиднеј и Брисбејн во Австралија и Окланд, Нов

Зеланд, а  ќе кулминира во Холандија, Англија, Италија, Малта, Германија, Чешка и Словенија со вклчување во живо на плоштад Македонија во Скопје, Македонија.

Во повикот на движењето #НиеСмеМакедонија се вели:

Поканете ги своите семејства, роднини и пријатели и бидете дел од овој историски настан. Македонците низ светот го креваат својот глас за Македонија.

#ЕдноИмеМакедонијаЕденЈазикМакедонски
#МакедонскатаДијаспораЗаМакедонија
#СветотЗаМакедонија ️ ️ 
#ОбединетиМожеме

п.с. Детални информации на страната: We Are Macedonia