NAJNOVI NASLOVI:


Politika
Кривична пријава за охриѓанец кој го повредил 12 годишното дете кај Буково
Сабота, 04 Февруари 2017 18:09   


Полицијата поднесе кривична пријава против 40-годишниот С.Ѓ. од охридското село Велгошти, како одговорен за случајот со повредувањето малолетно лице на депонијата „Буково“,

штосе наоѓа на половина пат меѓу Охрид и Ресен.

Повеќе... Последно освежено ( Сабота, 04 Февруари 2017 18:15 )
 
Мислите ли дека треба да се врати служењето војска во Македонија?
Сабота, 04 Февруари 2017 17:42   

Многумина кои популарно “биле во војска“ и ден денес носталгично раскажуваат за своите војнички денови, некои позитивни некои негативни, ама да се биде војник не само

што те тера да се удираш во гради туку и имаш секогаш да ја кажеш онаа реченица:

Повеќе... Последно освежено ( Сабота, 04 Февруари 2017 17:46 )
 
Соопштение за избори
Четврток, 21 Април 2016 17:57   

Почитувани пријатели,

Амбасадата на РМ во Канбера известува дека Претседателот на Собранието на Република Македонија на 15.04.2016 донесе решение за распишување на предвремени парламентарни избори кои во дијаспората ќе се одржат на 04.06.2016 .Од денес започнува да тече и рокот за пријавување за гласање на сите македонски државјани во дијаспората пријавувањето ќе трае до 9-ти мај 2016. Процесот е идентичен како и на претходните изборни циклуси.

Повеќе...
 
KAKO IZGLEDASE KOGA VARDAR GO PREPLAVI SKOPJE
Понеделник, 19 Мај 2014 23:04   

Na 16 noemvri 1962 godina poradi obilni dozdovi,rekata vardar go polavi skopje.

Повеќе...
 
PO 21 PAT DODELUVANJE NA PRESTIZNATA NAGRADA "MAKEDONSKO SONCE"
Четврток, 27 Март 2014 01:09   

Vi soopstuvame deka Redakcijata na Makedonskiot Telefonski Imenik ja organizira po 21vi pat tradicionalnata vecera, narecena "Makedonska Trpeza", na koja sekoja godina se dodeluva najgolemata nagrada "Makedonsko Sonce", za najuspesen biznismen na godinata i za najuspesni dostignuvanja vo oblasta na opstestvenite dejnosti, kulturata, obrazovanieto i sportot.

Повеќе...
 


Страница 4 од 4