NAJNOVI NASLOVI:

(ВИДЕО) Ансамбл од Јапонија пее и свири македонски песни како од мајка научени
Понеделник, 19 Февруари 2018 23:14   

Македонската народна песна и ора се едни од најубавите во светот. За народите е предизвик да ги научат да ги играат и интерпретираат.


Тоа од рака им пошло на луѓето од земјата на сонцето.

На социјалните мрежи се раширија видеа од настап на јапонски ансамбл, кој верувале или не негува македонска песна и ора.

“Македонско девојче” и “Каранфило филфило” ги пеат како да ги научиле од раѓање.

Погледнете во продолжение:

https://www.facebook.com/100006475920509/videos/2450156021876905/