NAJNOVI NASLOVI:

Dijasporata denes
(видео) Прав Македонец ќе заплаче на оваа песна!
Недела, 18 Февруари 2018 15:47   

Влатко Миладоноски од Кичево на Гоце Фест 2018 освои прва награда од Публика со неговата композиција „Велат не нема“, како и уште две награди, за сценски настап и

специјална награда од Здружението на деца бегалци од Егејскиот дел на Македонија.

Повеќе... Последно освежено ( Недела, 18 Февруари 2018 15:55 )
 
ПРОТЕСТ НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО КАНБЕРА
Недела, 18 Февруари 2018 14:10   

Македонците ширум светот се креваат на протести против промената на уставното име на државата, зачувување на македонскиот јазик и зачувување на националниот идентитет и посебност.

Повеќе... Последно освежено ( Недела, 18 Февруари 2018 14:21 )
 
Вујкото на Ахмети пак се заканува со војна
Сабота, 17 Февруари 2018 19:55   

Фазли Велиу, екс идеолог на ОНА вели дека не сака војна но зборува за таква можност и се заканува дека Албанците во државната администрација нема да ги почитуваат македонските закони и устав туку ќе се одзват на повиците на своите сонародници ако има конфликт.

Повеќе... Последно освежено ( Сабота, 17 Февруари 2018 20:32 )
 
ИТАЛИЈАНСКИ ТУРИСТИ ЗАВРШИЛЕ НА ОДМОР ВО ПОГРЕШЕН СИДНЕЈ
Петок, 16 Февруари 2018 01:31   

Двајца италијански туристи кои сонувале за егзотични плажи во австралиската метропола Сиднеј се шокирале кога слетале во истоимениот канадски град на брегот на Атлантикот.

Повеќе...
 
ОХРИДСКАТА АРХИЕПИСКОПИЈА Е МАЈКА НА БАЛКАНСКИТЕ ЦРКВИ: Црногорската црква била под власт на Охридската архиепископија, а свештениците од
Петок, 16 Февруари 2018 01:17   

“Под властта на Охридската архиепископија како црковно-верско средилиште припаѓала и територијата на Црна Гора. По некои од 15 век (Данило Радојевиќ, Црногорско-

приморска енциклопедија, Енциклопедија на Југославија итн), а по други при крајот на 14-от век (Р. Грујиќ, Црногорска митрополија во народната енциклопедија српско-

хрватско-словеначки)

Повеќе...
 


Страница 3 од 19