NAJNOVI NASLOVI:

Dijasporata denes
Декларација #НиеСмеМакедонија Доста беше / Declaration #WeAreMacedonia Enough is Enough
Среда, 17 Јануари 2018 21:49   

Македонска Декларација

Macedonian Declaration

Ние, Македонците од Дијаспората и Македонци ширум светот внатре и надвор од Македонија, го известуваме Македонскиот народ во матичната татковина,

Република Македонија, дека во недела, 14ти Јануари, 2018 година, пред Амбасадата на Република Македонија во САД, протестиравме против Владата на

Република Македонија и пратениците на Собранието на Република Македонија, и ги известуваме дека дијаспората започнува масовно движење на

Македонците во светот, #НиеСмеМакедонија, со единствена цел зачувување на засебноста на Македонецот како рамноправен и почитуван член во

светското семејство, без нарушување на македонскиот иденитет, јазик и култура, и унитарноста на државата.

Повеќе... Последно освежено ( Среда, 17 Јануари 2018 21:56 )
 
Македонија е земја на иселеници: 30 милиони Македонци живеат надор од својата татковина!
Среда, 17 Јануари 2018 19:20   

Македонија е една од земјите не само во регионот ,туку и во Европа која типично иселеничка земја.

Повеќе...
 
Успешна Австралиска турнеја на Дамјан Стојаноски
Понеделник, 08 Јануари 2018 22:56   

Дамјан Стојановски имаше едномесечна Австралиска турнеа.Дамјан заедно со своите колеги од Австралиската група Сонаата бенд и познатиот мајстор на дувачки иструменти

Влатко Гајда имаа неколку концерти низ Австралија .

Повеќе...
 
Млад Македонец залудел 54 годишна докторка од Австрија: Се развела од сопругот, го примила дома, а не ни претпоставувала што ја чека
Четврток, 04 Јануари 2018 18:36   

Омажена 54 докторка од Австрија се развела од мажот затоа што се заљубила во невработен 25 годишен Македонец, кого потоа го примила во станот во градот Корнојбург.

Младиот Македонец се грижел за нејзината градина, кучињата и либидото.

Повеќе...
 
Охрид побогат за уште еден етно ресторан
Четврток, 28 Декември 2017 16:57   

„Се надевам дека оваа приказна ќе послужи за пример не само во Охрид, туку и во цела Македонија како може да се развива туризмот и како може нашите села да одат

понатаму.

Повеќе...
 


Страница 5 од 19