NAJNOVI NASLOVI:


Dijasporata denes
СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА РЕСТОРАН "ДОМА" ВО КУМАНОВО
Вторник, 02 Август 2016 16:41   

По повод свеченото отворање на новиот ресторан "Дома" во Куманово се случуваше нешто навистина спектакуларно.

Повеќе...
 
ПО 14-ти ПАТ СЕ ОДРЖАА КУРАЈЧКИ СРЕДБИ
Вторник, 02 Август 2016 16:32   

На 30ти јули, во Сабота се одржа спектакуларна прослава по повод Курајчки средби.

Повеќе... Последно освежено ( Вторник, 02 Август 2016 16:59 )
 
НЕЗАБОРАВНА СПЕКТАКУЛАРНА ПРОСЛАВА НА СВАДБАТА НА ГОРАН ПИЛОВСКИ ОД "МОЛИКА"
Вторник, 02 Август 2016 16:29   

Горан Пиловски, член на една од најпознатите музички групи на македонската естрадна сцена, група Молика, вчера официјално заплови во брачните води.

Повеќе... Последно освежено ( Вторник, 02 Август 2016 16:40 )
 
ЦАРОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФОЛК МУЗИКА НАПРАВИ ПРОМОЦИЈА ЗА НОВИОТ АЛБУМ
Вторник, 02 Август 2016 16:26   

Орце Стевковски, или познат под псевдонимот царот на македонската традиционална и патриотска музика деновиве направи промоција на неговиот најнов, 12ти по ред албум со македонски песни.

Повеќе... Последно освежено ( Вторник, 02 Август 2016 16:39 )
 
Соопштение за избори
Четврток, 21 Април 2016 17:57   

Почитувани пријатели,

Амбасадата на РМ во Канбера известува дека Претседателот на Собранието на Република Македонија на 15.04.2016 донесе решение за распишување на предвремени парламентарни избори кои во дијаспората ќе се одржат на 04.06.2016 .Од денес започнува да тече и рокот за пријавување за гласање на сите македонски државјани во дијаспората пријавувањето ќе трае до 9-ти мај 2016. Процесот е идентичен како и на претходните изборни циклуси.

Повеќе...
 


Страница 6 од 11